Dziś drugie miejsce z dziesięciu – Wielkiego Testu Łódzkich śniadań, który powstał we współpracy z Czarkiem z Zaznaj Łodzi. Pora na Owoce i Warzywa, a konkretniej ich drugie miejsce w Łodzi na Piotrkowskiej 217.
Propozycje Śniadaniowe
Zielona Szakszuka 23 PLN (wege lub vegan)
2 jaja z wolnego wybiegu lub „jaja wegańskie” na bazie cieciorki zapiekane w musie z zielonego groszku, szpinaku, mięty i kolendry z dodatkiem sezonowych zielonych warzyw, naturalne pieczywo pszenne na zakwasie
Burger na gofrze ziemniaczanym 26 PLN (vegan)
Kotleciki ziemniaczano-fasolowe na gofrze ziemniaczanym z plastrami wędzonego tofu, chutneyem rabarbarowym, wegańskim majonezem, świeżym pomidorem, domowymi kiszonkami, endywią i rukolą
Palony Bakłażan 29 PLN (vegan)
filety z palonego nad ogniem bakłażana / hummus buraczany / sałatka ze szpinaku, botwinki i granatu / domowe kiszonki, świeże pomidory, cebulka, awokado, naturalne pieczywo żytnie na zakwasie *
*Naturalne pieczywo dostarcza mikro piekarnia rzemieślnicza Bochenek
Vegan Hot Dog 13 PLN
wegańska kiełbaska / kiszonki / majonez wegański
Placki Soczewicowe 24 PLN
5 placuszków soczewicowych / twarożek słonecznikowy lub twaróg zagrodowy / pesto z koperku i szczypiorku / tagliatelle z ogórków i cukinii / prażone pestki dyni i słonecznika / mix kiełków
Odcinek #3
Już jutro spotkamy się w Szpulce na rynku Manufaktury.
You must be logged in to post a comment.